
- Anasayfa
-
Kurumsal
-
Paketler
- Güvenli İnternet
- Ön Başvuru
- İletişim
- Alt Yapı Sorgulama
- Hız Testi
- Modem Kurulumu
- Şikayet
Muz Gibi Bazı Meyvelerin Toplandıktan Sonra Bile Hâlâ Olgunlaşmaya Devam Etmesinin Çok Mantıklı Bulacağınız Sebebi
Muz Gibi Bazı Meyvelerin Toplandıktan Sonra Bile Hâlâ Olgunlaşmaya Devam Etmesinin Çok Mantıklı Bulacağınız Sebebi
Muz Gibi Bazı Meyvelerin Toplandıktan Sonra Bile Hâlâ Olgunlaşmaya Devam Etmesinin Çok Mantıklı Bulacağınız Sebebi Bazı meyveler, manavdan alıp eve geldiğimizde olgunlaşmaya, hatta çürümeye başlıyor. Toplandıktan sonra bile olgunlaşmaya devam eden meyveler nasıl gelişebiliyor? İşte bu durumla ilgili bilimsel açıklama... Her meyve, büyüme ve olgunlaşma sürecinden geçer. Büyüme aşamasında meyvenin doku kütlesi ve hacmi hızla artar, besin değeri artırılır. Olgunlaşma sürecinde ise meyve genelde tat, doku, koku ve renk gibi özelliklerinde değişiklikler yaşar. Şeker miktarı artar, hücre duvarları parçalanır ve meyve yumuşar. Bu değişiklikler meyvenin lezzetini ve yenilebilirliğini artırır. Meyvelerin olgunlaşma süreçleri meyvenin türüne göre farklılık gösterir. Klimakterik meyveler, olgunlaşma sürecini koparıldıktan sonra da sürdürebilir ve etilen adı verilen bir gazın etkisiyle olgunlaşır. Diğer meyveler ise toplandıktan sonra olgunlaşmayı durdurur ve çürürler. Bu nedenle doğru zamanda hasat edilen meyveler tüketimlerini ve raf ömrünü uzatır. Örneğin, Kore manavlarının muzları raf ömrüne göre olgunlaşmayan, pazarlama stratejisiyle tüketilmeye uygun hale getirilmiş meyvelerdir. Bu sayede meyveler ziyan olmaz. #meyveler #olgunlaşma #besin #raflife #tüketimKategoriler
Whatsapp Bilgi Hattı
WhatsApp